2007 Neder Rijn en Gelderse IJssel

In mei 2007 een vaartocht (route met google maps vastgelegd) in de vorm van een acht gemaakt met Vianen als kruispunt. Bij toeval terecht gekomen tijdens de sleepbootdagen in Vianen.


Regelmatig werd een speedboot te water gelaten, maar niet iedereen was daar even handig in. Passantensteiger in Rhenen met op de achtergrond de Fueltrans 6, ex phs van Ommeren tanker Cypria uit 1954.

Er voeren opvallend veel Tjechische schepen op de NederRijn. Het was lekker relaxed varen op de NederRijn.

Op de IJssel heb je rekening te houden met de blauwe borden van de opvarende schepen. Zoals de Gendtia de voormalige Phs van Ommeren tanker India uit  1952. Bij Zupthen stond er, volgens de GPS,een stroom van 3 km/u

Langs de Ijssel hebben we drie keer een ooievaar gezien. Zicht vanaf de brug in Kampen op de passantenhaven. In Veessen zijn we, bij de jachthaven en restaurant IJsselzicht, met het " Kozakkenveer" overgestoken om een rondje te fietsen. Aan de overkant fiets je tussen de runderen en paarden door. Ook is vanaf een toren een ooievaarsnest te zien.Tijdens de oversteek kwamen we een groep kanoers tegen die de IJssel af gingen.

Mosterd muziekdag in Doesburg met de Dansgroep de Huppelklumpkes.