HargervaartHargervaart

2018 Hargen aan zee

Vanuit het Noordhollands kanaal, nabij de Zijpersluis, kan je met de boot dicht bij zee, bos en strand komen. Goed opletten want je vaart de ingang van de Hargervaart zo voorbij. Doorvaarthoogte 2,60 en diepgang 1,50 m. Er staat bij de brug maar een klein bordje met de naam van de jachthaven. Probeer zoveel mogelijk door te varen in de vaart om een vrije plaats te zoeken. Scheelt je namelijk fietstijd, de haven is 1,5 km lang.

HargervaartHargervaart
HargervaartHargervaart
HavenmeesterHavenmeester

De passantenhaven, gelegen in een natuurlijke en rustige omgeving, is te vinden dicht bij Groet. Het is aan te raden om een fiets aan boord te hebben. De fietsafstand naar bos, duin en zee is ongeveer 2 tot 3 kilometer en op 4 km fietsafstand van Schoorl. Liggeld is goedkoop € 0,90 per meter maar de toeristenbelasting is hoog € 1,80 per persoon.
De havenmeester is in de ochtend en namiddag een uur aanwezig aan het eind van de haven. Hij rijdt rond in een 30 km autootje.
Op elektra na zijn alle voorzieningen aanwezig. De haven is een soort camping waarbij de boot door veel ligplaatshouders als caravan gebruikt wordt. In het aanliggende dorp Groet is een supermarkt, fietsenwinkel (fietsverhuur) en verschillende restaurants. De Schoorlse duinen is een mooi wandel- en fietsgebied en het strand vrij rustig. 

Voor meer informatie zie w.s.v Hargervaart.