De Barmak was de eerste van de serie CB, gebouwd in 1961 met bouwnummer 262. De eerste eigenaar was Wim Dwars 

Barmak
Zwart-wit foto uit jubileumboek "van kachelpijp tot peilboot", naar aanleiding van het 40 jarig bestaan Gebr.Damen. 30 mei 2009 gespot op de Braasemermeer een zusterschip in originele staat! Op een Gillissendag op de Braasemermeer heeft Michel Meijwaard , schipper van de Dolmanvlet "Mijn trots" , een Tingen-vlet gefotografeerd. Zaterdagmiddag voer de Triton de haven binnen. Het is een bijna identieke Vlet als de Amisia! Alleen is de kajuit lager net zoals bij de Adriana. 

TritonDamenvlet te koopDamenvlet te koopDamenvlet te koopDamenvlet te koop

Maart 2012 stond zusterschip als Triton te koop en is in 2015 gekocht door Koen Spee. Hij heeft de vlet weer de oorspronkelijke naam Barmak teruggegeven. Thuishaven is Terherne.

2018 Barmak

Deze vlet heeft nog de originele stuurhut met de ruitenwissers onder de voorruiten. Evenals de kantelbare wasbak. De vlet is uitgerust met 62 pk Volvo Penta motor met een gesloten koelsysteem. Na de aanschaf van de Triton heeft Koen Spee onderzoek gedaan naar de achtergrond van zijn vlet en een werfboekje gevonden met de eerste eigenaar van zijn vlet. In 2018 is de Barmak via een veiling verkocht en later weer te koop gezet voor € 28.000 en met bouwjaar 1978 wat niet klopt met het werfboekje. In 2020 gespot door John Meijwaard, op de Vinkeveense plassen, als Dwars. 

2020 Barmak met de naam Dwars

In 2023 wederom te koop aangeboden vanuit Drenthe.