Buizerd

De Buizerd is gebouwd bij de KOK scheepswerf (type BE 63) maar wel van het zelfde Henk Tingen ontwerp. De huidige schipper heeft foto's gezien zoals zijn vlet oorspronkelijk was met het typerende kontje, kleine achterkajuit en houten stuurhut. In 2001 is zijn vlet nog vergeleken met de Adriana tijdens een ontmoeting op de Maasplassen. Deskundige vergelijking van beide schippers leverde al snel een aantal kenmerkende overeenkomsten.
Navraag bij de KOK scheepswerf te Vinkenveen leverde niet veel op, de administratie en werftekeningen van begin jaren zestig waren helaas niet bewaard gebleven. Wel wist hun zegsman zich te herinneren dat  van dat " ranke vletje " er een beperkt aantal gebouwd waren. Een stuk of vier.
De Buizerd is midden jaren tachtig ingrijpend verbouwd. Met respect voor de bestaande lijn is er een gesloten stuurhuis , een iets verhoogde achterkajuit aangebracht en een bescheiden achterdek met een tweede stuurstand middenachter. De boot biedt plaats voor een gezin met 3 kinderen en alles wat je daar voor nodig hebt. De Buizerd is uitgerust met een 62 pk Mitsubishi diesel. Foto en tekst R.Vermeer