November 2010 heeft de schipper van deze Tingen vlet ,Ger Ernsting, zich bekend gemaakt. De Johanna is rond 1963 gebouwd bij werf Bieze in Zwartsluis en bijna identiek aan de Damenvlet. De afmetingen zijn 9.00 m x 3.00 m, diepgang 0.95 m en een kruiphoogte van 2,25 m. 47 PK Perkins. Thuishaven is Neckerhop in NoordHolland. In 2016 te koop voor € 18.900.  In 2017 verkocht aan een Nieuwzeelander uit Christchurch. De 'Johanna' is 1 mei 2017  per dieplader naar Rotterdam vervoerd en vandaar per vrachtschip naar Nieuw Zeeland getransporteerd.

Johanna

JohannaJohanna

KombuisMotor paneelKajuit

KuipAchterkajuit

Omschrijving verkoper: Klassieke rondspant vlet, in nette en originele staat.
Deze nette rondspant vlet, verkeerd in nette en originele staat. Ze is in 1964 gebouwd door jachtwerf Biezein Zwart Sluis naar ontwerp van Henk Tingen, dit model is gelijkwaardig met de ook wel bekende Damen vlet. De gezellige salon is voorzien van een kombuis met 2-pits kooktoestel. tevens is er een afgesloten toilet ruimte met een chemisch toilet.

Werf Bieze

Uit een artikel van de waterkampioen 1101 van 28 mei 1963 . De scheepswerf Fa. Bieze te Zwartsluis bouwt niet alleen scherpe punters maar ook een zusterschip. Een opname van de bouwloods van de Fa. Bieze te Zwartsluis, waar in de jaren zestig behalve vletten ook scherpe jachten werden gebouwd. In de bouwloods staan de jachten bouwnummer 24 en 25 en een vlet van iets kleinere afmetingen, de laatste naar ontwerp van Henk Tingen. Met dank aan John Meijwaard.